Sperietura zdravana pentru utilizatorii care folosesc platile online. Datele din peste 1,5 milioane de carduri Visa si MasterCard au fost furate din cauza unei brese de securitate a Global Payments, unul din principalele servicii de plati online din Statele Unite, scrie CNET.com.
Dupa ce serviciile Visa si MasterCard au observat bresa de securitate si au inceput sa informeze bancile, reprezentantii companiei Global Payments au anuntat ca numarul de carduri compromise este de 1,5 milioane.

Numele, adresele si CNP-ul utilizatorilor de carduri sunt acum in siguranta, insa problema de securitate a compromis suficiente date pentru a permite tranzactii ilegale.

Problema s-a inregistrat la nivelul platilor online de pe teritoriul SUA.

Initital a fost vorba de peste 10 milioane de carduri compromise, dupa cum relata la finalul lunii martie BrisbaneTimes.

MasterCard si Visa si-au anuntat deja clientii care ar fi fost afectati.

Visa a eliminat Global Payments din lista intermediarilor de plata pentru cardurile sale, insa incidentul este minor fata de alte probleme similare.

Cea mai mare bresa de securitate din istorie a fost suferita in 2009, de Heartland Payment Systems, incident in care au fost compromise peste 100 milioane carduri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri