Gigantii americani Facebook si Yahoo sunt inclestati intr-o lupta a brevetelor ce se anunta de durata: dupa ce Yahoo a dat in judecata Facebook, reteaua sociala nu a intarziat sa raspunda, acuzand compania cu activitati online de violare a 10 patente detinute de Facebook, scrie presa internationala.
Facebook a argumentat spunand ca Yahoo a incalcat brevete ce acopera circa 80% din veniturile companiei de anul trecut, adica peste 4 miliarde de dolari. Printre brevetele incalcate se numara publicitate display, personalizare a continutului si impartasire de fotografii.

Actiunea celei mai mari retele sociale inflameaza spiritele intre cele doua entitati, la mai bine de la o luna dupa ce Yahoo a avertizat ca va da in judecata Facebook. Pe 12 martie, pionierul online s-a tinut de cuvant si a trimis cerere in instanta impotriva retelei sociale.

Razboiul patentelor a crescut in importanta in ultimii ani, companii precum Apple, Microsoft, Google si producatorul BlackBerry, Research in Motion, fiind printre companiile ce se judeca, deseori incrucisat. Efectul secundar al acestor procese este acela ca gigantii au devenit din ce in ce mai interesati de achizitionarea de patente, uneori chiar de la concurenti – cazul Google care a cumparat Motorola fiind graitor in acest sens.

Batalia Facebook-Yahoo vine la aproape doua luni de la venirea noului director executiv in cadrul Yahoo, Scott Thompson, care are ca scop cresterea valorii companiei dupa ce in ultimii ani actiunile ei s-au depreciat aproape constant. Totodata actiunea in instanta a fost lansata intr-un moment de maxima importanta pentru Facebook, companie ce urmeaza sa se listeze pe bursa anul acesta, cel mai devreme in luna mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri