Mult anticipata listare a Facebook pe bursa intra in ultima linie dreapta. O sursa familiara cu situatia a declarat ca cea mai mare retea sociala din lume se va lista pe Nasdaq, in luna mai, scrie CNBC.com.
Decizia listarii marcheaza finalul unei batalii agresive intre NYSE si rivala Nasdaq. Ambele entitati au lansat campanii de marketing agresive pentru a atrage “in curtea proprie” listarea ce se va ridica la mai multe miliarde de dolari.

Batalia a fost cu atat mai interesanta cu cat NYSE a reusit in ultimii ani, in urma unor eforturi consistente, sa atraga companii ce in mod traditional ar fi ales Nasdaq, preferata Silicon Valley – LinkedIn, Pandora sau Yelp.

Facebook a inaintat dosarele necesare listarii la organismul de reglementare Securities and Exchange Commission pentru un IPO de 5 mld. dolari. Oferta este condusa de Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America, Barclays. In total, 31 de banci isi ofera suportul pentru deal.

Nici Facebook, nici Nasdaq sau NYSE nu au comentat asupra subiectului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri