Facebook va plati catre Microsoft 550 milioane de dolari in cash pentru sute de brevete recent vandute de AOL producatorului de software, in cea mai recenta incercare a retelei sociale de a isi intari portofoliul de patente, scrie Businessweek.com.
Recent, Facebook a fost chemata in judecata de catre Yahoo, aceasta din urma acuzand reteaua sociala de incalcarea mai multor drepturi, printre care si de publicitate.

Deal-ul, realizat cu putin timp inainte ca Facebook sa se listeze pe bursa, va oferi retelei sociale 650 de brevete si aplicatii aferente acestora, precum si o licenta la inca 275 de brevete detinute de Microsoft.

Microsoft “le-a luat fata” Amazon, eBay si altor giganti tehnologici prin achizitia cu 1 mld. $ a majoritatii brevetelor AOL.

A evalua aceste brevete este un proces extrem de complex si nu este inca foarte clar daca Microsoft va profita, in timp, de deal-ul cu Facebook.

In martie, Facebook a mai cumparat 750 de brevete de la IBM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri