Cum vei stii in viitor daca un site este umoristic? Ar putea avea ca extensie .LOL, in loc de .com, astfel incat sa stii inca dinainte de a intra pe el ce te asteapta. Google a trimis cerere pentru top-level domeniul (TLD) .LOL, alaturi de .google si .youtube, considerand ca, in timp, va putea castiga de pe urma acestei miscari, scrie SFGate.com.
ICANN, organizatia care reglementeaza si vinde TLD-uri, a inceput sa permita inscrierea pentru top level domains de anul trecut si deja cateva (controversate) site-uri cu terminatia XXX au fost create.

Fereastra de oportunitate s-a inchis insa deocamdata si ICANN trebuie sa sorteze printre cele circa 1.900 de cereri. Pretul pentru a aplica pentru un top level domain este de 185.000 de dolari.

Google a trimis peste 50 de cereri, echivalentul a peste 9 milioane de dolari. Pe langa .google sau .youtube, compania a aplicat si pentru .doc. Reprezentantii companiei au spus ca .LOL li s-a parut a fi un domeniu cu “un potential interesant si creativ”.

Un lucru este cert. Peste cativa ani, Internetul va abunda de domenii .MEME, .SCHOOL sau .LOL si probabil multe alte acronime sau substantive. Anii in care ghiceam adresa unui site prin a pune .com la final, se vor incheia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri