Google isi continua campania de achizitii din aceasta vara si achizitioneaza suita de aplicatii mobile QuickOffice, folosita pentru accesarea documentelor create cu Microsoft Office de catre utilizatorii gadget-urilor pe Android si iOS, noteaza USA Today.
Achizitia ar putea fi primul pas in crearea unei suite de aplicatii Google care sa concureze cu Microsoft Office.

Termenii intelegerii nu au fost discutati.

Pachetul Quickoffice permite vizualizarea si editarea documentelor tip Word, PowerPoint si Excel direct pe telefonul mobil sau tableta.

Achizitia Google vine cu doar cateva luni inainte de lansarea oficiala a Microsoft Office pe Android si iOS.

Google a incercat sa ofere o solutie proprie pentru editarea documentelor prin intermediul serviciului sau de cloud - Google Drive - insa numarul limitat de optiuni ii va impiedica pe cei care vor modalitati multiple de editare.

Achizitia Quickoffice ofera o sansa in plus celor de la Google de a dezvolta rapid o suita de aplicatii de productivitate, care poate functiona atat in cloud, cat si in modul offline.

Peste 400 de milioane de dispozitive sunt in prezent echipate cu aplicatia mobila QuickOffice, care costa intre 15 si 20$, fiind disponibila atat pe dispozitivele celor de la Apple cat si pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

Foto: captura quickoffice.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri