Echipa si liderul de echipa sunt mai importante chiar si decat tehnologia pe care acestia o folosesc sau doresc sa o lanseze pe piata, iar carisma lor nu este deloc de neglijat. Liderii trebuie sa fie “putin nebuni”, in sensul bun al termenului, considera Aleksander “Sasha” Galitsky, co-fondator si managing partner la Almaz Capital Partners, unul dintre cele mai mari fonduri de Venture Capital in Rusia si nu numai.
Aleksander ”Sasha” Galitsky este antreprenor, investitor si venture capitalist renumit in Rusia, SUA si Europa. Recunoscut ca unul dintre cei mai importanti oameni din industria IT si Internet din Rusia si numit “Pionier al Technologiei” la World Economic Forum din Davos in 2000, Aleksander ”Sasha” Galitsky este co-fondator si managing partner la Almaz Capital Partners, unul dintre cele mai importante fonduri de Venture Capital in Rusia si CSI (Comunitatea Statelor Independente).

El va fi speaker al conferintei anuale SEEPEA din 28 iunie, intitulata „Funding Growth in Turbulent Times. Partnering for New Economic Realities”.

Fondul sau a investit printre altele in Yandex, compania care a facut, atunci cand a fost listata pe NASDAQ anul trecut, cea mai mare cotare din lume, dupa cea a Google. El este si membru al Skolkovo Foundation Council alaturi de alte personalitati marcante, cum ar fi Eric Schmidt de la Google si presedintii unor companii importante precum Siemens, CISCO, Tata Sons si Bouygues. Sasha a fost unul dintre cei mai buni „Technical Executives” in industria spatiala sovietica. A fondat si condus ca CEO cinci companii de succes in software, comunicatii, semiconductori, internet si securitate.


1. Cat de des stai conectat(a) la Internet?



Este autorul a peste 100 de publicatii si detine peste 30 de brevete pentru numeroase inventii, inclusiv in domeniile parallel processing, WiFi si tehnologii de securitate VPN. El a fost de acord sa raspunda catorva intrebari adresate de wall-street.ro.

Un tanar antreprenor trebuie sa fie foarte centrat pe scopurile sale, de la care si-a pornit business-ul si sa angajeze pe cei mai buni parteneri si angajati posibil.

Galitsky subliniaza ca atunci cand alege viitorii parteneri il intereseaza sinceritatea acestora atat asupra lor insisi cat si fata de ceilalti dar si spiritul de luptator – trebuie sa fie hotarati dar si maleabili. “De asemenea, vreau sa fie putin nebuni, in sensul bun al cuvantului”.

Cele mai intalnite greseli pe care el le-a observat la tinerii antreprenori sunt faptul ca acestia se intind “mai mult decat le este plapuma”, ignorand faptul ca au un buget limitat. “Trebuie sa se axeze la inceput pe cresterea businessului si nu a veniturilor si, de asemenea, am mai observat ca unii antreprenori se arunca si angajeaza prea multi oameni, formand echipe disfunctionale”.

“Am construit cinci companii si am investit in alte saptesprezece. Concluzia mea este ca o echipa si team leaderul sunt mai importanti chiar decat tehnologia. Nu as spune ca cel mai important este carisma lor, dar nici ea nu este de neglijat. Trebuie sa existe un echilibru intre ambitie, cunostiinte despre piata si industrii precum si intelegerea tehnologica – acestia sunt factorii care ma fac sa decid daca investesc sau nu”.

Cum va arata lumea tehnologica in 2-3 ani? Ce inventii va realiza omenirea?


Expertul Aleksander “Sasha” Galitsky subliniaza ca tehnologia cloud si mobilitatea vor domina lumea Internetului si media. “Internetul ne schimba viata la fel cum ne-a schimbat-o si electricitatea. Cred ca noi produse si servicii vor aparea, asa cum s-a intamplat cu TV-ul, frigiderul, masina de spalast sau computerul. Noile tehnologii vor fi conectate in cloud”.

Noile tehnologii si produse ne vor schimba rutina zilnica si definitia “timpului liber” se va schimba si ea. Vom fi conectati tot timpul, vom socializa in moduri din ce in ce mai diverse, vom fi ingrijiti medical diferit si ne vom distra si in alte feluri. CAPEXul (cheltuielile pentru investitii) vor fi reduse dramatic de Software Defined Networks. “Vom citi autori si nu ziare, vom privi si simti new media!”.

In ceea ce priveste posibile inventii pe care omenirea le-ar putea experimenta si trai in urmatorii 10-15 ani, executivul tehnic din industria spatiala sovietica spune ca el crede foarte mult in fizica cuantica.

Computerele cuantice vor deveni realitate. Vom reusi sa modelam materialele la nivel molecular si nano tehnologia derivata din alchimia moderna va deveni stiinta reala”.

Aceste lucruri vor deveni oportunitati tangibile in biotehnologie. Se vor putea combate multe boli, inclusiv cancerul si diabetul.

Mai mult, se vor face pasi importanti in descifrarea si intelegerea genomului uman si se va putea creste durata de viata a omului.

“De asemenea, eu personal sper ca vom gasi solutia pentru ca oamenii sa se si poata intoarce inapoi de pe Marte si nu doar sa primeasca bilet «doar dus» pe aceasta planeta. Totodata consider ca omenirea va fi destul de inteligenta incat sa rezolve problema protectiei Pamantului de pericole exterioare, precum meteoritii”, incheie liderul tehnologic.

Sursa foto

Considerati ca omenirea va ajunge la acest grad de dezvoltare? Cat de “conectati” considerati ca vom fi in viitor? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri