11 Iulie 2012

Statistici surprinzatoare: Cat stau romanii online, cat cumpara si cati intra pe net de pe tablete [VIDEO]



Romanii petrec in medie 18,6 ore conectati la Internet/saptamana, mult peste media din UE, in ciuda faptului ca rata de penetrare este redusa, de doar 39% din totalul populatiei (7,2 milioane). Studiul Mediascope, realizat de IAB Europe, a ajuns si in Romania anul acesta, oferind informatii relevante si uneori surprinzatoare privind (new) media romaneasca.

Mediascope este considerat standardul european in materie de cercetare cross-media in randul consumatorilor. Studiul este realizat din 2003 si anul acesta “a ajuns” si in Romania, prin intervievarea a circa 1.000 de romani.

Prezentarea studiului a fost realizata de Alain Heureux, presedinte si CEO IAB Europe.

Wall-Street.ro a realizat mai multe clipuri la prezentarea Mediascope. Acestea ofera informatii SUPLIMENTARE fata de cele regasite in text - va incurajam sa le vizualizati.

Internetul este util romanilor in special pentru a se informa despre lifestyle (85%), 53% considera ca le este util din punct de vedere al managementului finantelor, 46% il considera necesar pentru a tine legatura cu prietenii si doar 23% pentru a face rezervari pentru concedii. Romanii “trag in jos” media utilizatorilor de smartphone-uri
Conform studiului Mediascope 17% dintre romani detin un smartphone. La o populatie de 18 milioane de locuitori, inseamna ca putin peste 3 milioane de romani detin un “telefon inteligent”. Media UE este mult mai mare, de 44% iar in Europa Centrala si de Est media este de 40%.

95% dintre internauti cauta informatii despre un produs pe care ar urma sa-l cumpere pe Internet in timp ce o pondere impresionanta, de 87%, au si cumparat un produs/serviciu online. Ponderea pare a fi extrem de ridicata si IAB Romania a precizat ca va reveni cu informatii suplimentare privind aceasta informatie, pentru a o explica mai bine.

Cei mai multi romani cumpara online carti (51%), bilete de avion (35%) sau haine si accesorii (22%).

Wall-Street.ro va reveni cu amanunte in urmatoarele saptamani privind rezultatele studiului, comparandu-le cu informatii ale statelor din regiune. Cum vi se par cifrele pe Romania? Wall-Street.ro va incurajeaza sa comentati.



Citeste si