La o prima vedere, arata ca o fotografie prost lucrata in Photoshop si incarcata pe Facebook, dar, de fapt, nu este doar o simpla captura.
Incarcata in urma cu aproape 20 de ani, poza de fata este prima fotografie incarcata pe World Wide Web, conform Motherboard, care a urmarit trecutul instantaneului.

“Atunci cand creezi istorie, nu iti dai seama”, spune Silviano de Gennaro, care a realizat fotografia in urma cu doua decenii.

Persoanele din poza faceau parte dintr-o formatie din laboratorul CERN, angajate ale institutului – acelasi din Geneva.

Tim Berners-Lee, inventatorul WWW, lucra in acea perioada la CERN. Atunci cand Berners-Lee si echipa lui testau o noua versiune a “sistemului Web”, una care permitea incarcarea de fotografii, a mers la Gennaro care i-a oferit-o pentru teste pe cea de fata.

“Pentru a convinge managementul ca ar trebui sa conectam CERN la Internet si nu doar la retele interne, a trebuit sa ii convingem cat de util poate fi”, a declarat Jean-Francois Groff, unul dintre programatorii care a lucrat la proiect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri