Google a achizitionat Sparrow, o aplicatie tip client de email destinata dispozitivelor iPhone si Mac pentru circa 25 milioane de dolari, urmand sa dezvolte „un nou proiect tip Gmail”, informeaza CNN.
Cei 5 angajati ai Sparrow nu isi vor continua activitatea ca pana acum, ci vor fi redirectionati catre "noul proiect Gmail".

Daca privim un pic in urma la istoricul de achizitii Google, gigantul prefera sa cumpere companii de mici dimensiuni insa care au un potential urias, urmand a le folosi angajatii la alte proiecte. Acest lucru, insa, ar putea conduce la o dezamagire din partea utilizatorilor curenti ai aplicatiei Sparrow.

In schimb, "noul proiect Gmail" ar putea aduce imbunatatiri pentru milioanele de utilizatori ai acestui serviciu de email.

Exista si o experienta nu tocmai constructiva, de unde se constata ca nu toate achizitiile Google pentru obtinerea de personal talentat au avut succes. In 2007, fondatorii serviciului Dodgeball, cumparat de Google, si-au dat demisia din companie, dezamagiti de abandonarea proiectului initial.

Luna trecuta, Google a achizitionat serviciul Meebo pentru circa 100 milioane dolari, iar toti angajatii companiei au fost selectati pentru dezvoltarea retelei de socializare Google+.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri