Reprezentarea a internetului nu a fost pana acum pusa in evidenta prin vreo alta forma grafica, cu atat mai mult sub forma unei galaxii care aduna la un loc peste 350.000 site-uri la nivel global, noteaza The Verge.
Artistul Ruslan Enikeev a venit insa cu o idee de a crea o imagine care sa organizeze site-urile dupa asemanarile dintre ele si dupa cat sunt de populare, rezultatul fiind mult peste asteptari.

[ CLICK AICI pentru harta internetului ]

Harta internetului reprezinta reteaua informatica la finalul lui 2011 si include peste 350.000 site-uri din 196 de tari.

Site-urile romanesti sunt colorate cu rosu, fiind dispuse in functie de marimea „bulinelor” dupa importanta si numarul de accesari al acestora.

Apropierea dintre site-uri pe harta internetului a fost calculata folosind formule matematice bazate pe numarul de link-uri ce leaga mai multe site-uri din cadrul aceluiasi trust/retea, dar si frecventa cu care acestea sunt accesate.

In centrul "univesului online" se afla motorul de cautare Google, dar si celelalte site-uri precum Facebook.com, Yahoo.com sau Youtube.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri