Fundatia Harvard Management, care administreaza donatiile primite de cea mai bogata universitate din lume, a devenit actionar la Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, ale carei baze au fost puse de Mark Zuckerberg chiar in campusul Harvard, potrivit Bloomberg.
Harvard Management detinea la sfarsitul lunii iunie o participatie redusa , de 20.000 de actiuni, in valoare de 436.000 de dolari, la pretul de la finalul sedintei bursiere de vineri, informeaza Mediafax.

Zuckerberg, 28 de ani, a pus bazele Facebook impreuna cu alti studenti Harvard in 2004, intr-o camera de camin de la Harvard. Reteaua de socializare a fost initial disponibila pentru mai multe universitati, inainte de a fi lansata publicului larg. Cu aproape un miliard de utilizator la nivel mondial, Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume.

Zuckerberg, care a renuntat la studii pentru a se concentra pe dezvoltarea Facebook, a revenit anul trecut la Harvard pentru a recruta angajati pentru compania pe care o conduce. Universitatea a numit evenimentul prima intoarcere oficiala a acestuia de la plecarea in 2004.

Actiunile Facebook au inchis vineri in urcare cu aproape 4%, insa se afla cu circa 43% sub nivelul de 38 de dolari de la listare.

Compania, confruntata cu o migrare a utilizatorilor catre dispozitive mobile, a raportat o incetinire a cresterii veniturilor in trimestrul al doilea. Veniturile au avansat cu 32%, fatad e 45% in primul trimestru si 88% anul trecut.

Harvard Management avea active de 31,7 miliarde de dolari cu un randament de 21% in perioada de 12 luni incheiata in iunie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri