SVR, serviciile secrete din Rusia, au comandat trei programe informatice cu ajutorul carora sa poata controla fluxul de informatii de pe retelele de socializare si bloguri, relateaza Russia Today.
Toate cele trei licitatii au fost castigate de compania Iteranet, condusa de un fost colaborator al serviciilor secrete.

In total, cele trei programe vor costa circa 1 milion de dolari, iar doua dintre acestea urmeaza sa fie gata pana la sfarsitul acestui an.

Unul din programe va monitoriza retelele de socializare si blogurile, pentru a identifica de unde sunt create informatiile si cum se propaga aceastea.

Totodata, programul va analiza si factorii care afecteaza popularitatea unei astfel de informatii in randul utilizatorilor de internet.

Expertii in domeniu sunt insa precauti in legatura cu aceasta initiativa.

Anton Nossik, directorul celei mai mari companii de IT din Rusia, a declarat ca filtrele platformelor de socializare blocheaza automat astfel de programe.

Un alt expert, citat sub protectia anonomatului, a avertizat ca astfel de sisteme sunt eficiente numai daca folosesc practici care incalca legea, precum spargerea conturilor administratorilor.

Foto: captura en.ifmo.ru


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri