Autoritatile din Statele Unite au adresat o solicitare producatorilor de jocuri video de la Activision Blizzard pentru a taia accesul jucatorilor din Iran la World of Warcraft (WoW), noteaza BBC.
Blizzard a publicat o declaratie pe forumul dedicat pasionatilor WoW, dupa ce sute de jucatori iranieni sustineau ca au pierdut conexiunile pe serverul jocului.

Mai mult decat atat, oficialii Blizzard au anuntat ca nu vor restitui banii investiti de jucatori si nici nu vor transfera conturile acestora intr-o alta regiune.

Masura vine dupa ce autoritatile responsabile din SUA au spus ca exista restrictii si legi care “blocheaza producatorul de jocuri Activision Blizzard sa desfasoare afaceri cu rezidenti din anumite state, precum si Iranul”.

Iranienii se confrunta in aceasta perioada cu o decizie a statului din Orientul Mijlociu care urmareste izolarea de la internetul global prin dezvoltarea unei retele proprii de internet din 2013.

Iranul ar urma in acest fel exemplul statului Coreea de Nord, care din anul 2000 a hotarat sa inchida toate conexiunile catre World Wide Web, dezvoltand o retea proprie de internet cu acces la continut informativ, email sau motor de cautare proprii.

O situatie similara se petrece si in Cuba, unde utilizraea serviciului de internet detinut de stat a crescut cu 40% - peste 2,6 milioane de cubanezi dintr-un total de peste 11 milioane folosindu-l zi de zi.

Trebuie sa citesti si Iranul renunta la internet din 2013: “Retelele globale sunt in mainile a doua state care le controleaza”


Foto: captura mmoblog.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri