Hackeri au incarcat pe Internet codurile unice de identificare a peste un milion de posesori de iPhone-uri si iPad-uri Apple, facute rost prin intrarea frauduloasa pe un laptop apartinand unu agent FBI, scrie TheRegister.co.uk.

Daca informatiile sunt adevarate ar putea dovedi ca agenti federali “se plimba” pe strazi cu cel putin 12 milioane de date ale utilizatorilor de device-uri cu iOS.

Codurile de 20 bytes au fost extrase de pe un notebook Dell al unui agent federal cu vechime care urmarea activitati ilicite ale hackerilor din LulzSec si Anonymous. Agentului Special Cristopher Stangl i-a fost “spart” laptop-ul printr-o vulnerabilitate Java, pretind atacatorii.

Printre cele 12 milioane de date se numara si cateva care au numar de telefon, nume sau adrese si coduri zip. Listele includ numerele de serial ale gadgeturilor Apple si alte date cu ajutorul carora angajatii Apple pot depista diferite modele ale produselor.

Stangl a fost printre agentii invitati de FBI-Scotland Yard pentru a discuta in cadrul unei conferinte de progresul investigatiilor privind grupul Anonymous, in luna ianuarie a acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Atac cibernetic masiv impotriva principalelor institutii din Georgia