32 de startup-uri in domeniul tehnologiei web din Europa Centrala si de Sud-Est vor participa la How to Web Startup Spotlight. Programul se va desfasura intre 6 si 9 Noiembrie la Crystal Palace Ballrooms, o parte din activitati fiind incluse si in programul conferintei How to Web 2012.
How to Web Startup Spotlight este continuare a competitiei Startup Challenge organizata in cadrul editiilor anterioare ale How to Web. In urma interesului generat de Startup Challenge, la finala competitiei din 2011 participand 10 echipe din 7 tari din regiune, organizatorii How to Web au considerat oportuna dezvoltarea competitiei intr-un program complex, care sa aduca mai multa valoare echipelor participante.

Programul Startup Spotlight 2012 se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei web care au mai putin de 2 ani de functionare, au cel putin un prototip al produsului care poate fi demonstrat pe scena si nu au obtinut o finantare mai mare de 100.000 de euro. Programul cuprinde o zi in care startup-urile vor participa la workshop-uri practice pe teme de managementul produsului, dezvoltare agile si dezvoltare de business. De asemenea, in prima zi, participantii vor trece printr-un workshop sustinut de School for Startups Romania in care vor invata cum sa faca o prezentare de succes, vor exersa prezentarile pe care le vor face ulterior pe scenele conferintei si vor primi feedback asupra lor.

In cele doua zile ale programului care se suprapun cu conferinta How to Web, echipele vor avea ocazia sa-si prezinte proiectele pe cele doua scene ale How to Web. Cele mai bune 8 echipe isi vor prezenta proiectele pe scena principala a conferintei, in sesiunea dedicata prezentarilor keynote, in fata intregii audiente a conferintei. Celelalte 24 de echipe se vor prezenta pe scena dedicata startup-urilor, scena pe care vor urca si reprezentantii a 12 dintre cele mai importante acceleratoare din lume si pe care vor avea loc discutii pe teme legate de finantarea startup-urilor. De asemenea, startup-urile vor trece prin sesiuni de mentorat pe teme de produs, tehnologie si business si prin intalniri private cu reprezentantii acceleratoarelor de afaceri si investitori.

In cadrul Startup Spotlight echipele au de asemenea ocazia sa castige premii in bani in valoare totala de 20.000 de dolari precum si alte cadouri. Premiile in bani sunt oferite de compania IXIA, partener principal al conferintei How to Web si al programului Startup Spotlight.

Acceleratoarele care vor fi prezente la Startup Spotlight sunt: Mozilla WebFWD (SUA), blackbox (SUA), GrowLab (Canada), Seedcamp (Marea Britanie), Springboard (Marea Britanie), HackFwd (Germania), Rockstart (Olanda), GammaRebels (Polonia), Startup Wise Guys (Estonia), Eleven (Bulgaria), LauncHUB (Bulgaria) si Geekcelerator (Romania).

De asemenea, printre specialistii si investitorii pe care startup-urile ii vor intalni in cadrul programului se numara: Sitar Teli – Managing Partner, Connect Ventures (Marea Britanie), Max Niederhofer – Partener, Accel partners (Marea Britanie), Jure Mikuz – Managing Director si Partener, RSG Capital (Slovenia), Alex Barrera – Co-fondator, Tetuan Valley si editor al KernelMag (Spania), Daniela Neumann – Senior Product Manager, Rocket Internet GmbH (Germania), Radu Georgescu – fondator GECAD si Avangate (Romania), Irina Anghel – Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (Romania) si Andrei Pitis - Presedinte al Asociatiei Partonale a Industriei de Software si Servicii si investitor activ (Romania).

Inscrierile pentru Startup Spotlight sunt deschise pana la data de 13 Octombrie 2012. 30 de echipe vor intra in program in urma evaluarii aplicatiilor care se depun online, iar 2 echipe vor intra in program in urma unei competitii desfasurate de compania IXIA in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri