Printul nu e mort! Sau cel putin asa rezulta dintr-un studiu recent publicat de Pew Project for Excellence in Journalism care arata ca mai mult de jumatate dintre utilizatorii americani de tablete si smartphone-uri citesc stiri pe device-urile lor cel putin o data pe saptamana, dar se intorc, totodata, si catre formatele fizice, scrie Venturebeat.com.
Conform unui studiu realizat pe un esantion de 10.000 de adulti, dintre care circa jumatate detine un terminal mobil inteligent, 64% dintre cei ce au tablete si 62% dintre cei ce au smartphone-uri au declarat ca folosesc device-urile cel putin o data pe saptamana pentru a citi stiri.

Este interesant de stiut ca ei nu se uita doar la titluri (pe Twitter, de exemplu), ci trei sferturi dintrei ei citesc stiri sau analize in intregime. Unul din cinci spune ca citesc zilnic stiri complete pe tablete sau/si smartphone-uri.

Cu toate acestea, majoritatea acestor oameni citesc stiri pe tablete de acasa, o data pe zi. “Device-urile mobile se adauga mai degraba decat inlocuiesc printul”, spune Amy Mitchell, reprezentant al Pew.

Studiul subliniaza ca aproape jumatate din cei ce citesc stiri pe tablete spun ca aceasta modalitate de a lectura se adauga cititului traditional, la care nu renunta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri