Microsoft, una din cele mai mari companii dezvoltatoare de software din lume, va lansa in cursul acestei saptamani serviciul muzical Xbox Music, un rival pentru iTunes, noteaza NY Times.
La nici sase ani dupa ce Microsoft a creat primul player muzical Zune, fortati de lupta stransa Apple, compania a decis lansarea si unui serviciu software dedicat muzicii in format digital.

Pentru a avea succes, Microsoft mizeaza pe doua din cele mai bune servicii si platforme de care dispune: Windows si Xbox.

La inceputul acestei saptamani, compania americana a anuntat ca va lansa un serviciu denumit Xbox Music, care va oferi acces la un catalog muzical ce va cuprinde peste 30 de milioane de melodii. Noua platforma va permite utilizatorilor sa asculte muzica in mod gratuit atat de pe calculator cat si de pe tabletele care vor rula Windows 8, cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Microsoft.

Noul serviciu este parte a unei strategii pe care producatorul american de software mizeaza in lupta cu Apple si Google, principalii competitori.

Platforma va deveni complet functionala o data cu lansarea sistemului de operare Windows 8 programata pe 26 octombrie ce va cuprinde atat o versiune pentru PC-uri si laptop-uri cat si una mobila pentru tablete si smartphone-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri