Plata online a taxelor i impozitelor este "putin cam in aer" din cauza impunerii de catre primarii a unui comision pentru a oferi cetatenilor aceasta modalitate de plata, a declarat directorul genral al VISA Romania, Catalin Cretu, citat de Mediafax.
"Avem doua probleme. Prima este distributia credentialelor (user si parola de acces) catre populatie. Daca aceasta distributie ar fi transferata bancilor, atunci lucrurile ar sta cu totul altfel, pentru ele stiu cati clienti utilizeaza serviciile internet banking si efectuaza plati online cu cardul", a spus Cretu.

El a adaugat ca foarte multe primarii au optat pentru suprataxarea platilor online a taxelor si impozitelor.

"P:ractic, primariile au preferat sa transfere acest cost, respectiv comisionul de acceptare al bancii, la cetateni. Edilii nu inteleg ca daca ar da drumul la aceasta facilitate romanii, mai ales cei din strainatate, care vin in tara de sarbatori si nu au timp pentru aceste plati, vor aduce bani la buget", a spus reprezentantul VISA Romania.

Cretu a mentionat ca studiile arata ca impunerea unui comision la plata taxelor si impozitelor reduce semnificativ intentia de a efectua astfel de operatiuni.

"In pofida acestor probleme, plata online a taxelor si impozitelor a crescut de cinci ori in acest an, deci potential exista", a spus Cretu.

Denumit www.ghiseul.ro, sistemul care permite achitarea online a impozitelor si taxelor prin intermediul cardurilor bancare, a fost lansat in martie 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri