Vanzarile din cea mai importanta zi pentru retailerii online din SUA, Cyber Monday, ar putea creste cu 20% fata de anul trecut, la peste 1,5 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare ComScore, citata de MarketWatch, preluata si data publicitatii de Mediafax.

Cyber Monday este termenul folosit pentru lunea care urmeaza celor patru zile de Black Friday, startul sezonului de vanzari de iarna in Statele Unite. In ultimii cinci ani, vanzarile de Cyber Monday au crescut de peste doua ori.

"Cyber Monday, potrivit evolutiei din ultimii ani, va fi cea mai aglomerata zi a sezonului pentru vanzarile online, estimate la aproape 1,5 miliarde de dolari sau chiar mai mult", a declarat presedintele ComScore, Gian Fulgoni.

Asteptarile pentru evolutia Cyber Monday nu sunt la fel de optimiste comparativ cu Black Friday, noteaza MarketWatch. Astfel, vanzarile online de Black Friday au urcat cu 26% si au depasit 1 miliard de dolari pentru prima data.

De Ziua Recunostintei, vanzarile pe internet au avansat cu 32%, la 633 milioane de dolari.

Datele indica o crestere a importantei Black Friday pentru vanzarile online, mai ales pentru cumparatorii care vor sa evite aglomeratia din magazine, spune Fulgoni.

Excluzand site-urile de licitatii online, precum eBay, retailerul online cu cele mai mari vanzari de Black Friday a fost Amazon, urmat de site-urile Wal-Mart, Best Buy, Target si Apple.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
[VIDEO] Cum arata depozitele Alibaba dupa Black Friday-ul chinezesc