Politia din Italia a inceput o noua investigatie privind divizia locala a Google pentru a verifica daca isi respecta obligatiile fiscale, dupa ce autoritatile au constatat, intr-o ancheta anterioara, nedeclararea unor venituri de peste 240 milioane euro si datorii de 96 milioane euro catre stat.

Ancheta anterioara, lansata de politia financiara din Italia in anul 2007, a vizat perioada 2002-2006 si a dezvaluit ca Google pusese la punct un sistem de transferare catre Irlanda a profitului obtinut in Italia, pentru a plati taxe mai scazute, transmite Mediafax care citeaza CNBC.

Compania care opereaza cel mai mare motor de cautare din lume si dezvolta cel mai raspandit sistem de operare pentru smartphone-uri are probleme similare cu autoritatile din Franta si Marea Britanie.

Potrivit concluziilor anchetei anterioare din Italia, Google nu a declarat venituri de cel putin 240 milioane euro obtinute in perioada 2002-2006 si datoreaza catre stat suma de 96 milioane euro, aferenta taxei pe vanzari.
Noua investigatie are rolul de a verifica evolutia obligatiilor fiscale ale compainei in Italia.

Google a precizat intr-un comunicat ca respecta legislatia fiscala in toate tarile unde activeaza.

Autoritatile italiene au intensificat in ultimele luni eforturile de supraveghere fiscala si colectare de taxe, pentru a reduce deficitul bugetar si datoria de stat.

Politia vizeaza inclusiv practicile companiilor multinationale cu activitati pe internet, care pot transfera profiturile obtinute catre state unde taxele sunt mai reduse.

Franta pregateste o legislatie care ar impiedica companiile de servicii online sa transfere profiturile in tari cu regimuri fiscale mai permisive.

Impozitarea adecvata a sectorului digital ar putea creste veniturile statului francez cu 500 milioane euro pe an, contribuind la reducerea deficitului bugetar, a declarat recent Philippe Marini, sef al comisiei pentru finante din Senatul de la Paris.


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Ce faci cand ai investitii si Guvernul jongleaza cu taxele?