JuniorJobs.ro un site creat de cativa timisoreni se adreseaza doar tinerilor sub 22 de ani si isi propune sa intrerupa cercul vicios „nu ma angajeaza nimeni pentru ca nu am experienta, nu am experienta pentru ca nu ma angajeaza nimeni”, scrie Adevarul.

Discrepanta dintre cerintele companiilor si calificarea tinerilor care ies de pe bancile scolilor se vede si cu ochiul liber, iar vina o poarta in primul rand sistemul de invatamant, care ofera un volum mare de informatii tinerilor receptivi, dar nu ii invata cum sa se foloseasca de aceste informatii. Site-ul juniorjobs.ro se adreseaza atat tinerilor, cat si companiilor care cauta angajati in randul incepatorilor.

Una dintre persoanele implicate in crearea site-ului este Camelia Mot, o profesoara de liceu cunoscuta in Timisoara pentru proiectele extra-scolare in care si-a implicat elevii. Incepand cu 2005, dascalul a avut rezultate in programele Junior Achievement, cu elevii de la liceul unde preda, si a reusit sa mobilizeze sute, apoi mii de elevi si sute de companii pentru evenimentul Job Shadow Day.

Afla mai multe in Adevarul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Cum sa iti anunti demisia la locul de munca ca un profesionist