Autoritatea de reglementare Federal Trade Commission a anuntat joi ca Google nu a incalcat niciun drept concurential si antitrust in ceea ce priveste rezultatele cautarilor – o victorie majora pentru gigantul cu activitati online care se afla sub scrutin de doi ani, scrie presa internationala.
Permitand ca Google sa prezinte rezultate ale cautarilor care sa scoata in evidenta produsele companiei, decizia FTC ar putea permite Google sa isi solidifice pozitia deja dominanta pe Internet. De asemenea, permite companiei Google sa evite costuri suplimentare rezultate dintr-un razboi legal de durata. pe care Microsoft il duce din anii ’90. Decizia ar putea starni un razboi in Europa, unde Google se confrunta cu probleme similare.

Cei cinci membri ai FTC au votat in unanimitate pentru stoparea investigatiei, fara niciun fel de acuzatii suplimentare. “Desi nu tot ce a facut Google a fost in beneficiul utilizatorilor, per total nu consideram ca dovezile sunt suficiente pentru a amenda business-ul Google”, a declarat Jon Leibowitz, presedinte FTC.

Pentru a isi sprijini cazul, executivii Google, alaturi de o armata de avocati si ingineri ai companiei s-au deplasat la Wahsington. Ei au subliniat ca “tehnologia are o viteza a evolutiei atat de mare incat reglementari greoaie nu ar face decat sa ii incetineasca dezvoltarea”.

Google a cheltuit 13,1 milioane de dolari pentru a face lobby in primele trei trimestre din 2012, comparat cu 5,9 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului precedent, iar presedintele Google, Eric E. Schmidt, a devenit un consilier apropiat al presedintelui Barack Obama. Compania a fost acuzata de concurenta ca ar scoate in evidenta rezultate ce sunt pe placul Google - precum profile din Google+ in detrimentul altora, mult mai vizitate, de pe Twitter sau Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri