Landul german Schleswig-Holstein l-a avertizat pe fondatorul si directorul general al Facebook, Mark Zuckeberg, ca ar putea fi amendat cu 20.000 de euro, daca reteaua de socializare va cere in continuare utilizatorilor sa-si foloseasca online numele reale.

Autoritatea landului pentru reglementarea protectiei datelor a informat in decembrie ca legea germana da utilizatorilor dreptul sa foloseasca online pseudonime, potrivit cotidianului The Guardian, preluat de Wall Street Journal.

Averea personala a lui Zuckerberg este estimata de Forbes la circa 14 miliarde de dolari.

In scrisori catre Zuckerberg in California si catre Facebook Ireland Ltd in Dublin, comisarul Schleswig-Holstein pentru protectia datelor, Thilo Weichert, a afirmat ca actualele reguli ale Facebook, care cer utilizatorilor sa-si dezvaluie identitatea, incalca legislatia germana.

"Este inaceptabil ca un portal american precum Facebook sa incalce legea germana pentru protectia datelor, fara nicio opozitie si fara perspectiva unei incetari a situatiei", a scris Weichert.

Experti in domeniu afirma ca este putin probabil ca Facebook sa se conformeze ultimei cereri privind respectarea legii din Germania. Compania a anuntat ca va contesta in instanta decizia.

Nu este pentru prima data cand Facebook se confrunta cu autoritatile de reglementare din Schleswig-Holstein, potrivit The Guardian. In 2011, Schleswig-Holstein a interzis organizatiilor locale sa foloseasca butonul "like", intrucat considera ca site-ul poate monitoriza astfel utilizatorii.

De asemenea, autoritatea pentru protectia datelor din Hamburg a avertizat ca un program de recunoastere faciala a Facebook incalca legile germane privind dreptul la viata privata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Tendinte in digital in 2019 & key topics din 2018