BiblioTech, prima biblioteca publica in intregime digitalizata din Statele Unite ale Americii, care nu va contine nicio carte tiparita, ci doar carti in format eBook, va fi inaugurata in toamna acestui an, in orasul San Antonio, informeaza Mediafax care citeaza abcnews.go.com.

Judecatorului Nelson Wolff, din comitatul Bexar, i-a venit ideea de a construi o astfel de biblioteca digitalizata, amenajata pe o suprafata de 460 de metri patrati, dupa ce a citit biografia lui Steve Jobs, scrisa de celebrul biograf american Walter Issacson.

In locul clasicelor rafturi cu carti, cititorii care vor veni la BiblioTech vor avea la dispozitie numeroase birouri cu computere si gadget-uri. La inceput, vor exista 100 de dispozitive e-reader, iar apoi vor fi adaugate alte 50 de e-readere pentru copii, 50 de PC-uri, 25 de laptopuri si 25 de tablete.

Persoanele care vor veni la BiblioTech vor putea sa citeasca carti pe oricare dintre dispozitivele din biblioteca, sa iasa din biblioteca cu unul dintre cele 50 de e-readere, pentru o anumita perioada de timp, sau sa vina in biblioteca cu propriul dispozitiv e-reader si sa descarce pe el orice carti doresc.

Biblioteca va incheia contracte de parteneriat cu diversi furnizori si distribuitori de eBook-uri, pentru a asigura accesul cititorilor la peste 10.000 de titluri. Colectia de carti in format eBook va creste in fiecare an.

Foto cover: tweaktown.com
Foto 2: captura flickr.com

Sursa foto: tweaktown.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump ameninta Franta cu noi taxe vamale de 100%