Fundatia Wikimedia, care asigura functionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia, a lansat un site de calatorii - Wikivoyage.org -, care va fi realizat de voluntari si finantat din donatii publice, informeaza euronews.com.
Wikivoyage este cel de-al 12-lea proiect oficial al Fundatiei Wikimedia, fiind lansat oficial pe 15 ianuarie, in ziua celei de-a 12-a aniversari a enciclopediei online Wikipedia, scrie Mediafax.

Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit.

Site-ul Wikivoyage contine in prezent in jur de 50.000 de articole, despre destinatii turistice si informatii despre calatorii, disponibile in limbile engleza, germana, franceza, olandeza, italiana, rusa, portugheza, spaniola si suedeza.

Chiar daca site-ul Wikivoyage este nou, acest proiect are un istoric lung si complicat. Astfel, in septembrie 2006, editorii versiunilor germane si italiene ale Wikitravel au decis sa-si mute activitatile pe un site nou, dupa ce proprietarii site-ului pe care erau publicate materialele au introdus publicitate pe respectiva pagina de internet.

In 2012, voluntarii care realizau versiunea in limba engleza a Wikitravel au decis la randul lor sa isi mute activitatile sub brandul Wikivoyage. Ulterior, toate versiunile lingvistice ale Wikivoyage au fost sustinute de Fundatia Wikimedia.

Din acest motiv, pe site-urile Wikivoyage si Wikitravel pot fi consultate multe articole identice.

Noul site de travel gratuit Wikivoyage are ca principali competitori Wikitravel, dar si lonelyplanet.com si tripadvisor.com.

Lansata in limba engleza pe 15 ianuarie 2001, Wikipedia nu publica niciun fel de continuturi publicitare. Wikipedia este cea mai importanta enciclopedie online din lume, cu peste 22 de milioane de articole in 285 de limbi.

Sursa foto: Wikivoyage

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri