De-a lungul celor peste 40 de ani de existenta, internetul a cunoscut o serie de inovatii in domeniu, ajungand de la un simplu exercitiu de testare la o resursa colosala de informatii si date. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara o strategie bine pusa la punct si dezvoltata pe parcursul anilor. Dailyinfographic.com a realizat un infografic cu cele mai reprezentative evenimente din istoria internetului.
Totul a inceput in 1969, in Statele Unite, cand avea loc prima conexiune de internet realizata intre Universitatea California din Los Angeles si Institutul de Cercetare de la Stanford.

Rolul internetului a devenit mai pregnant abia 20 de ani mai taziu, o data cu lansarea World Wide Web (WWW) de catre Tim Lee.

Urmare a lansarii www-ului a condus la aparitia mai multor servicii de e-mail si chat (Yahoo-1994 / AOL -1997) sau a browserelor Web.

Aparitia Google din 1998 coincide si cu depasirea unui prag important in dezvoltarea retelei de internet, fiind inregistrata o cifra impresionanta: 1 milion de utilizatori activi.

Anii au trecut iar internetul a cunoscut noi provocari. Din anul 2001 se lanseaza Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online din lume, pentru ca din 2005, internetul sa inregistreze o crestere spectaculoasa a numarul de utilizatori ca urmare a aparitiei retelelor de socializare.

Twitter, Reddit, YouTube, Tumblr, Facebook si ceva mai recent Google+ au contribuit ca internetul sa depaseasca pragul de 2,4 miliarde de utilizatori globali, la nivelul anului 2012.

Unde credeti ca va ajunge internetul si ce noi recorduri va mai dobori? Asteptam parerile voastre mai jos!



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri