Veniturile companiei americane Yahoo au crescut in trimestrul al patrulea al anului trecut pentru prima data in ultimii patru ani, la 1,35 miliarde de dolari, in timp ce pentru intregul an au stagnat la 4,98 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Lichiditatile companiei au urcat de peste doua ori anul trecut, de la 2,5 miliarde de dolari la 6 miliarde de dolari.
Excluzand transferurile catre parteneri, Yahoo a consemnat venituri de 4,68 miliarde de dolari pentru anul trecut, in urcare cu aproape 7% fata de 4,38 miliarde de dolari in anul precedent.

Estimarile companiei privind rezultatele pentru primele trei luni ale acestui an se situeaza, insa, usor sub nivelul anticipat de piata, potrivit CNBC. Compania vizeaza venituri excluzand costurile cu partenerii de 1,07-1,1 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor de pe Wall Street de 1,12 miliarde de dolari.

Profitul net pentru anul trecut s-a situat la aproape 4 miliarde de dolari, comparativ cu 1 miliard de dolari in anul anterior, rezultatul fiind influentat puternic de vanzarea unei participatii la compania chineza Alibaba.

Pentru trimestrul al patrulea, veniturile au avansat cu circa 2%, de la 1,32 miliarde de dolari in anul anterior la 1,35 miliarde de dolari.

"In 2012, Yahoo a inregistrat o crestere a veniturilor pentru prima data in patru ani, cu un avans de 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat directorul general, Marissa Mayer. Trimestrul al patrulea este primul trimestru intreg pe parcursul caruia Mayer s-a aflat la conducerea companiei.

Excluzand costurile cu site-urile partenere, veniturile au crescut cu 4,4%, la 1,22 miliarde de dolari. Profitul net a coborat de la 295,6 milioane de dolari in ultimele trei luni din 2011 la 272,3 milioane de dolari, 23 de centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Wall Street anticipa ca Yahoo sa raporteze profit de 28 de centi pe actiune si venituri de 1,21 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Cum arata batalia retelelor sociale: miliarde de euro, "invartite" in industrie
Setari Cookie-uri