Marc Andreessen, investitor in zona de tehnologie si cofondator al serviciului de software, internet si telecomunicatii Netscape (subsidiara a AOL) este de parere ca in viitorul apropiat retailul va muri si ca totul se va muta in mediul virtual, scrie BusinessInsider.com.
Andreessen, care a investit deasemenea in proiecte precum Pinterest, Foursquare si in zona publicatiilor online considera ca ecommerce-ul va lua cu succes locul cumparaturilor traditionale.

“Companiile care activeaza in zona de retail vor renunta incet dar sigur la acest tip de comert si isi vor concentra activitatea in mediul online. Nu va exista o cale de mijloc, iar tendinta este una clara. Asistam in prezent la o schimbare a obiceiurilor de consum, care se va incheia cu moarte sigura a comertului traditional. Cei mai buni jucatori din ecommerce vor deveni din ce in ce mai buni, iar cei care isi schimba strategia vor trebui sa se alinieze noilor tendinte”, a declarat Marc Andreessen (foto).

Mai mult decat atat, cofondatorul Netscape este de parere ca lanturile de retail nu sunt altceva decat o structura neplauzibila si fara fundament economic din moment ce exista o alternativa mult mai la indemana.

“Cand pui laolalta costul reprezentat de chirie cu numarul de produse din inventar, mai ales intr-o piata atat de sensibila la schimbari, putine sunt companiile care pot rezista unor scaderi de 20-30% in vanzari. Nu vad rostul acestui tip de comert, cand exista un model mai usor si mult mai accesibil”, a mai precizat investitorul.

Voi ce parere aveti? Va muri sau nu retailul clasic? Care credeti ca sunt parghiile pentru un business de succes in retail si cum vedeti viitorului cumparaturilor?

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.

Sursa foto: captura flickr.com via jdlasica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri