Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a inregistrat afaceri de 1,4 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 25% fata de 2011.
La baza evolutiei rezultate financiare au stat diversificarea liniilor de activitate, precum si majorarea numarului de clienti din Romania.

“In 2012 am continuat sa ne dezvoltam ca furnizor specializat de servicii de dezvoltare software si sa diversificam liniile de activitate, ceea ce a contribuit la avansul cifrei de afaceri cu 25%, pana la valoarea de 1,4 milioane de euro, cat am estimat la inceputul anului trecut”, a declarat Alexandru Lapusan (foto), CEO Zitec.

Dupa cum adauga acesta, anul trecut, clientii Zitec au provenit in proportie de 50% din strainatate si 50% de pe piata autohtona. Spre comparatie, in 2010, 80% din cifra de afaceri era realizata din proiecte externe.

In ceea ce priveste strategia Zitec de a investi in start-up-uri straine, in special din SUA, Alexandru Lapusan a mentionat ca aceasta a continuat si in anul anterior.

Astfel, in 2012, Zitec si-a majorat investitia in Zipongo cu 100.000 de dolari, ajungand astfel la o suma totala de 170.000 de dolari alocata proiectului care se adreseaza celor care isi doresc un stil de viata echilibrat si adoptarea unei diete sanatoase. In plus, start-up-ul american in care Zitec detine o participatie minoritara a incheiat, in vara trecuta, o runda de finantare de tip Seed, in valoare de peste 1 milion de dolari.

Producatorul local de aplicatii online a sustinut in anul precedent si un alt start-up din Statele Unite, o platforma online dedicata amatorilor de sporturi, numita HuddleHero.com. Lansarea publica a acestei platforme este asteptata in aceasta primavara.

Pe plan local, Zitec a lansat, in 2012, reteaua de marketing afiliat Zaff.ro, axata pe vanzarea de produse turistice, cum ar fi cazarile la hoteluri, prin intermediul platformei HotelPeeps, pachetele de vacante, in parteneriat cu Happy Tour, si biletele de avion, oferite de Paravion.ro.

“Referitor la obiectivele pe care le avem in acest an precizez continuarea strategiei de crestere si diversificare, dar si realizarea unei noi investitii, de data aceasta intr-un business local care urmareste sa patrunda si pe piata internationala”, a aratat Alexandru Lapusan.

Pentru Zitec lucreaza in prezent peste 60 de specialisti atat in tehnologii open-source, cat si in tehnologii Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri