Compania de retail si distributie Libris Brasov, care furnizeaza carti pentru magazinul online eMag, mizeaza pe o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro anul acesta, in crestere cu 50% fata de 2012, a declarat pentru wall-street.ro, Laura Teposu, directorul de dezvoltare al distribuitorului.
Libris Brasov a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste doua milioane de euro, in jur de 70% din business fiind generat de vanzarile online. Compania are de asemenea doua librarii in Brasov.

Distribuitorul de carte a inceput sa dezvolte canalul de vanzare pe internet in mai 2009, iar in prezent pe Libris.ro sunt listate aproape 165.000 de titluri. Dintre aceste, in jur de 25.000 de carti sunt in limba romana, pe stoc, iar restul sunt titluri in limba engleza, cu livrare in 15 zile.

Comanda medie pe Libris.ro a fost anul trecut de circa 90-100 de lei.

Beletristica si cartile pentru copii, in topul vanzarilor

Un pas important pentru dezvoltarea companiei pe online a fost facut in 2011, de cand Libris furnizeaza cartile pentru eMag, cel mai mare retailer pe internet de pe piata locala.

“Parteneriatul cu eMag a avut o contributie semnificativa in evolutia firmei Libris, atat ca cifra de afaceri, cat si prin ridicarea standardelor serviciilor care s-au reflectat automat si in cresterea Libris.ro”, explica Teposu.
Ea nu a precizat cat din cifra de afaceri a companiei se datoreaza colaborarii cu eMag.

Cartile comercializate de catre Libris Brasov care s-au vandut cel mai bine anul trecut au fost cele de belestristica (aproximativ 70.000 de carti vandute), carti pentru copii (60.000), manual/carte scolara (51.000), religie (37.500) si spiritualitate-ezoterism (20.500).

Libris Brasov a fost infiintata in 1991 si are 36 de angajati. Companie este distribuitor de carte atat prin librariile proprii cat si catre biblioteci, institutii de cultura si invatamant. In 2011, compania a avut o cifra de afaceri de 1,74 milioane de euro si un profit de aproape 14.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Printre cei mai importanti concurenti ai magazinului online Libris.ro se numara Elefant.ro sau Libriarie.net.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri