Reteaua sociala americana a fost data in judecata pentru folosirea butonului Like, un accesoriu patentat de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer in 1998, cu cinci ani inainte de lansarea Facebook-ului.
Patentele au fost acordate ca parte din functionalitatea Surfbook, jurnale sociale create de Van Der Meer ce permiteau utilizatorilor sa “like” continutul scriitorilor, scrie BBC.

Intre timp, Van Der Meer a decedat. Cu toate acestea, detinatorii patentelor - Rembrandt Social Media, LP – a decis sa cheme in instanta Facebook, precum si compania AddThis, pentru folosirea butonului “Like” fara permisiune.

“Consideram ca patentele lui Rembrand reprezinta o fundatie importanta a social media asa cum o cunoastem astazi si ne asteptam ca juriul sa ajunga la aceeasi concluzie, bazandu-se pe dovezi”, a declarat avocatul acuzarii, Tom Melsheimer.

Consideri ca butonul de Like este ceva ce ar trebui/poate fi patentat? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri