In jur de 86% dintre tranzactiile facute in magazinele online romanesti sunt facute din Romania, restul de 14% fiind realizate din strainatate, in special din Italia, Spania si Marea Britanie, a declarat pentru wall-street.ro, Daniel Nicolescu, country manager interimar al furnizorului de solutii pentru comert electronic PayU Romania si head of business development in cadrul PayU Goup.
Daniel Nicolescu va fi speaker in cadrul ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online. Afla mai multe despre cum poti participa la eveniment.

Tranzactiile online cu cardul vor ajunge anul acesta la circa 290 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de 2011, potrivit estimarilor PayU.

Comertul electronic cu plata online a avut o valoare anul trecut de circa 220 de milioane de euro, mai mult cu 38% comparativ cu 2011. De asemenea, au fost inregistrate 4,1 milioane de tranzactii, in plus cu 51% fata de anul anterior.

Segmentele care au avut cea mai buna evolutie in 2012 raportat la numarul de tranzactii au fost fashion (+ 486%), donatii (+111%), servicii (+54%) si flori (+51%), conform datelor PayU.

Citeste si: Evaluare super optimista? Seful PayU Romania estimeaza piata de comert electronic la 1,2-1,45 mld. euro

“Aproape orice tip de serviciu care presupune livrare electronica va creste cu siguranta anul acesta, plata online fiind metoda perfecta de achizitie. In principal insa, putem spune ca ne asteptam la cresteri pe aproape toate segmentele de activitate, atat pe baza rezultatelor din 2012, cat si pe baza tendintelor din piata. Observam o crestere accelerata a numarului de magazine online care implementeaza metode de plata online, dar si o crestere a numarului de platitori, lucru care nu poate sa duca decat la evolutia pozitiva a pietei”, mai spune managerul PayU Romania.

Pe de alta parte, tranzactiile online prin card bancar ar reprezenta doar 20-25% din intreaga piata de comert electronic, estimate de Nicolescu la 1,2-1,45 miliarde de euro.

Piata de comert electronic din Romania (estimata de PayU la circa 1,58-1,82 miliarde de dolari) este in urma unor tari precum Turcia (16 miliarde de dolari), Polonia (6 miliarde de dolari), Rusia (6 miliarde de dolari) sau Cehia (2 miliarde de dolari). Pe de alta parte este o industrie mai mare decat cea din Ungaria sau Ucraina.

PayU a procesat anut trecut tranzactii in valoare de 176,4 milioane euro.

Grupul PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online pentru peste 18.000 de companii in Europa, Asia si Africa, oferind plati online catre aproximativ 300 milioane de utilizatori de internet. PayU este detinut de Naspers Ltd, un grup multinational cu operatiuni in domeniile media, internet si comert electronic in 131 de tari.

Sursa foto: PayU Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri