Google a incheiat un acord de principiu cu mai mult de 30 de state federale americane pentru inchiderea unui litigiu legat de folosirea unor date personale pentru produsul Street View, in urma caruia va plati circa 7 milioane de dolari, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Bloomberg si data publicitatii de agentia Mediafax.
Timp de trei ani, incepand din 2007, Google a colectat in mod incorect "date personale confidentiale", precum adrese de e-mail, mesaje text, parole si istoricul navigarii pe Internet, de pe retele Wi-Fi nesecurizate, a anuntat anul trecut Comisia Federala pentru Comunicatii.

Google, operatorul celui mai accesat motor de cautare la nivel mondial, a fost investigat in intreaga lume pentru felul in care foloseste informatiile cu caracter personal.

Comisia Federala pentru Comunicatii a amendat Google anul trecut cu 250.000 de dolari, pentru ca nu a colaborat in timpul unei investigatii privind colectarea datelor de catre companie.

Google a anuntat in 2010 ca nu va mai folosi informatii Wi-Fi pentru Street View, care afiseaza imagini ale strazilor pentru Google Maps. La acea data, compania a sustinut ca a colectat informatiile din greseala.

Acordul cu statele federale ar putea include schimbari in afisarile Street View, in felul de colectare a datelor sau o combinatie a acestora doua.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri