Vizualizarea fotografiilor mai vechi publicate pe Facebook poate crea o stare de buna dispozitie si poate fi la fel de reconfortanta ca o plimbare prin parc, arata un studiu recent realizat de cercetatorii britanici de la University of Portsmouth, citat de dailymail.co.uk si dat publicitatii de Mediafax.

La studiu au participat 114 utilizatori ai retelei de socializare, a caror varsta medie este de 34 de ani, 39% dintre ei avand antecedente de tulburari psihice. Autorii cercetarii au constatat ca, de obicei, utilizatorii de Facebook publica pe contul lor imagini pozitive si isi actualizeaza statusul cu mesaje frumoase, astfel incat persoanele care se simt deprimate pot face o retrospectiva a propriei pagini de pe reteaua de socializare pentru a se binedispune.

Potrivit datelor cercetarii, 86% dintre participanti accesau contul de Facebook cel putin o data pe zi pentru a citi mesajele prietenilor si a vizualiza fotografii, iar 75% dintre ei, pentru a seuita la fotografii. Cu totii s-au declarat mai linistiti din punct de vedere psihic in urma acestui demers.

Mai mult, studiul citat arata ca aproximativ 90% dintre utilizatori isi acceseaza propria pagina de pe reteaua de socializare pentru a-si citi propriile mesaje, in timp ce trei sferturi dintre ei fac acest lucru mai ales atunci cand se simt "deprimati".

"Vizualizarea propriului profil de pe Facebook este benefica pentru starea de dispozitie. Astfel, cu cat cineva este mai inclinat spre depresie, cu atat mai bine ii face vizualizarea propriului profil de pe Facebook", sustine doctorul Alice Good, de la University of Portsmouth, din Marea Britanie.

Insa noile date contrazic rezultatele unor studii anterioare, care au demonstrat ca navigarea pe Facebook este daunatoare starii de sanatate mintala.

Specialistii de la University of Portsmouth sustin ca vizualizarea propriilor fotografii pe site-ul de socializare are efecte pozitive mai ales in cazul persoanelor cu probleme psihice, aceasta fiind considerata totodata o forma de terapie cu rezultate remarcabile dovedite de practica medicala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump: Zuckerberg mi-a spus ca sunt numarul 1 pe Facebook