Internetul global a fost incetinit ca urmare a ceea ce expertii in securitate numesc “cel mai mare atac cibernetic din istorie”, scrie BBC.co.uk.

Milioane de utilizatori de Internet din intreaga lume au experimentat incetiniri ale serviciilor ca urmare a inclestarii dintre un grup ce combate spam-ul si o companie din Olanda care gazduieste Web site-uri ce se presupune ca trimit spam consistent.

Netflix a fost una dintre companiile afectate si expertii sunt ingrijorati ca problemele vor creste urmand sa afecteze banking-ul si serviciile de emailing.

Cinci forte internationale de politie investigheaza atacurile.

Spamhaus, un grup bazat in Londra si Geneva, este o organizatie non-profit care are ca scop ajutarea furnizorilor de email sa elimine spam-ul si alt continut nedorit.

Pentru a face acest lucru, grupul are in baza de date mai multe companii ale caror servere sunt banuite ca trimit spam.

Recent, Spamhaus a blocat serverele intretinute de Cyberbunker, o companie de Web hosting olandeza care subliniaza ca hosteaza absolut orice cu exceptia pornografiei cu minori sau materiale ce ar putea fi teroriste.

Conflictul dintre cele doua entitati a capatat, rapid, marime internationala, afectand companii terte. Citeste mai mult pe BBC News.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Stresul cibernetic, noua "depresie moderna": cum o combati?