Site-ul WikiLeaks va publica in cursul zilei de luni peste 1,7 milioane de documente diplomatice secrete americane datand din anii '70, a anuntat fondatorul acestui site, Julian Assange, pentru agentia britanica Press Association (PA), relateaza AFP.
Potrivit lui Assange, refugiat din iunie la Ambasada Ecuadorului din Londra, aceste note, rapoarte si corespondenta subliniaza "evantaiul larg si domeniul" influentei americane in lume, transmite Mediafax.

Activistul in domeniul informatic australian a provocat furori in Statele Unite publicand, in 2010, atat sute de mii de documente clasificate ca secrete despre razboaiele din Irak si Afganistan, cat si mesaje diplomatice confidentiale ce au pus intr-o situatie stanjenitoare guverne din intreaga lume.

Noile documente publicate luni pe site vor viza perioada 1973-1976. Insa, spre deosebire de cele din 2010, ele nu releva scurgeri de informatii, ci pot fi consultate in Arhivele nationale americane. Intre acestea se afla si scrisori trimise sau primite de catre secretarul de Stat american din perioada respectiva, Henry Kissinger.

Julian Assange s-a refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra cu scopul de a scapa unei extradari catre Suedia, pentru un caz de viol si agresiune sexuala presupuse, in care isi sustine nevinovatia.

Ecuadorul i-a acordat azil politic, dar Londra intentioneaza sa puna in aplicare mandatul de arestare suedez.

Sursa foto: worldtomorrow.wikileaks.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri