10 Aprilie 2013

Postul de televiziune Euronews si-a lansat propriul canal pe YouTube



Postul de televiziune Euronews a anuntat, marti, ca si-a lansat propriul canal pe YouTube, intitulat Euronews Knowledge, consacrat temelor stiintifice, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Totodata, reprezentantii grupului Euronews au anuntat ca lucreaza deja si la alte proiecte de canale care vor fi disponibile pe YouTube, o cunoscuta platforma video online.

Euronews Knowledge este unul dintre cele 13 canale originale selectionate in toamna anului 2012 pentru a fi difuzate pe YouTube. Fara a functiona ca un canal de flux continuu, ca postul de televiziune Euronews, aceste spatii tematice propun continuturi mai degraba scurte, create special pentru acest suport online.

Lansat in limba engleza, Euronews Knowledge va furniza mai ales informatii despre spatiu si alte discipline stiintifice, propunand emisiuni tematice saptamanale.

"Acest canal a fost lansat acum, astazi (...) Dorim ca aceasta experienta sa ne permita sa dezvoltam si alte canale pe YouTube, pentru ca noi consideram ca YouTube este o platforma complementara pentru fluxurile Euronews pe care am putea sa le prezentam si pe alte medii", a declarat Michael Peters, presedintele-director al postului Euronews, intr-o conferinta de presa organizata la MIPTV, renumitul targ audiovizual international de la Cannes.

"Am asteptat putin pana sa lansam acest canal, dar am inceput deja sa lucram la alte proiecte, in alte domenii care sunt complementare. Am putea lansa un canal de informatii destinate tinerilor, am putea lansa un canal despre Europa sau am putea lansa un canal muzical", a adaugat el.

Lansata in 1993, televiziunea de stiri Euronews emite in momentul de fata in 155 de tari, programele sale fiind receptionate in 400 de milioane de case. In prezent, Euronews realizeaza program complet, simultan in 12 limbi - araba, engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa, spaniola, farsi, turca, ucraineana si greaca.

Principalii competitori ai Euronews sunt CNN si BBC World.



Citeste si