Google a fost data in judecata la Londra de catre o companie britanica de Internet, care o acuza de promovarea hartilor proprii in detrimentul celor ale concurentilor, intr-o "manipulare cinica a rezultatelor cautarilor", relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Streetmap, furnizor de harti pe Internet, a facut plangerea luna trecuta.

"Actiunile Google au facut ca produsele Streetmap sa fie greu de gasit", se arata intr-un comunicat al companiei britanice.

Acesta este cel putin al doilea astfel de proces intentat Google dupa luna iunie a anului trecut.

Plangerea Streetmap reflecta o ancheta antitrust veche de trei ani deschisa de Comisia Europeana pentru a afla daca Google favorizeaza serviciile proprii in detrimentul companiilor concurente, prin rezultatele cautarilor.
Comisia Europeana a cerut Google sa faca propuneri care sa duca la inchiderea investigatiei. Intre timp, anchetele CE la adresa Google, privind confidentialitatea datelor, se intensifica.

Un purtator de cuvant al Google a refuzat sa comenteze acuzatiile aduse companiei de Streetmap.

In iunie 2012, Google a fost data in judecata la Londra de Foundem, un site de comparare a produselor, care anterior a reclamat compania la Comisia Europeana, fapt care a condus la deschiderea investigatiei antitrust.

Foundem solicita daune Google, pentru pierderile de venituri rezultate din comportamentul anticoncurential al operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google se muta din Baneasa in centrul Capitalei in Unirii View