Google a primit o amenda de 145.000 de euro pentru ceea ce un reglementator numeste “una dintre cele mai mari incalcari ale dreptului de protectie a datelor din istorie”. Amenda vine dupa ce s-a dovedit ca Google Street View a colectat date in mod ilegal prin retelele publice Wi-Fi in perioada 2008-2010.

Procurorii germani au chemat in instanta Google toamna trecuta sustinand ca gigantul american s-a folosit de retelele Wi-Fi publice si Street View pentru a culege informatii, ilegal, despre utilizatori. La randul sau, compania americana a sustinut ca nu cunostea faptul ca acest lucru avea loc si ca nu a dorit incalcarea legilor germane, scrie TheVerge.com.

Amenda de 145.000 de euro nu ar putea sa o deranjeze prea mult pe Google, avand in vedere ca, pentru cea mai grava incalcare a dreptului de protectie a datelor personale din Germania, compania americana a fost amendata doar 0,005% din profitul companiei pe ultimul trimestru.

Procurorii cer marirea pedepsei pentru a preveni incalcarea legii in viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri