Cererile din partea guvernelor de a scoate continut despre ele din motoarele de cautare au crescut la un nivel nemaiintalnit in a doua jumatate a anului 2012, fiind vizat in special continutul politic, a dezvaluit joi gigantul online.
Intre lunile iulie-decembrie 2012, Google a primit 2.285 de cereri guvernamentale de a exclude din motorul de cautare 24.179 de articole, in crestere de la 1.811 cereri ce vizau 18.070 articole in prima jumatate a lui 2012.



“Pe masura ce am strans din ce in ce mai multe date, este clar ca guvernele incearca sa cenzureze continutul de pe Google din ce in ce mai mult”, scrie Susan Infantino, legal director la Google, intr-un post pe blog.

Cresterea cea mai mare a venit din Brazilia, tara care va avea alegeri municipale in toamna. O crestere mare a cererilor a venit si din Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri