Apple, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente mobile din lume, a muncit din greu pentru a dezvolta platforma iTunes, dar acest lucru i-a adus si o serie de beneficii pe masura.

Numai continutul digital livrat pe platforma iTunes a generat pentru Apple venituri de peste 16 miliarde de dolari in ultimul an, sustine analistul de origine romana Horace Dediu, citat de publicatia VentureBeat.com.

Pentru primul trimestru al acestui an, iTunes a adus venituri de peste 4 miliarde de dolari, peste jumatate din aceasta valoare fiind realizata doar prin continut, conform datelor publicate de gigantul american.

“Utilizatorii Apple platesc circa 1$ pe zi in iTunes pentru fiecare echipament mobil pe care il folosesc”, apreciza analistul.

Apple domina in ceea ce priveste ecosistemul pentru echipamentele mobile, comparativ cu Google. Pana in prezent au fost decarcate nu mai putin de 50 de miliarde de aplicatii de pe platforma digitala.

Serviciul iTunes dezvoltat de Apple in prezent numara 500 de milioane de utilizatori.

Profitul Apple a scazut in primele trei luni din 2013 cu 18%, la 9,55 miliarde de dolari, prima evolutie negativa din ultimii 10 ani.

Vanzarile companiei au crescut cu 11,2%, de la 39,2 miliarde de dolari la 43,6 miliarde de dolari.

Sursa foto: captura itunes.apple.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Romanii care au cucerit o lume intreaga: cine sunt Atypical Games