Sapte agentii media au dezvoltat proiectul “Discover” care ofera gratuit tuturor vizitatorilor oraselor din Europa un ghid turistic complet optimizat pentru telefoanele mobile, accesibil de pe panourile informationale montate pe obiectivele turistice. Platforma “Discover” a inceput cu orasul Constanta, oferind informatii cu prezentari text, audio MP3, galerie de imagini si Voice GSM.
Turistii vor citi direct de pe panoul informational o scurta prezentare a obiectivului turistic, in Romana si Engleza, putand de asemenea sa acceseze cu telefonul mobil aplicatia web Discover Constanta, pentru mai multe informatii oferite in 5 limbi straine(Romana, Engleza, Franceza, Germana, Spaniola). Acest proiect informeaza turistii despre obiectivele turistice, hoteluri, baruri-cafenele, dar si despree calendarul celor mai importante evenimente.

Pe panourile Discover Constanta se regasesc 3 tehnologii mobile, ce pot fi accesate gratuit: NFC Tag, QR-Code si GSM Voice. Platforma Discover Constanta functioneaza simplu: Tagul NFC (Near Field Communication) este cea mai noua tehnologie de schimb instantaneu de informatii.

Cu aplicatia nativa pentru smartphone, din iOS sau Android, turistii pot vedea oricand calendarul evenimentelor din oras, o lista inteligenta cu cele mai cunoscute locatii pentru timp liber. Cu profilul Facebook si functia GPS din aplicatie, acestia au posibilitatea de a socializa cu alti turisti si de a crea noi legaturi.

Platforma Discover Constanta este un ecosistem ce raspunde la nevoile turistilor avand mai multe categorii de interese, si uneste intr-un singur loc toate informatiile celor mai noi tehnologii din lume.

In turism exista doua forme de comunicare: Visit si Discover Visit se adreseaza turistilor ce sunt chemati sa viziteze un oras, iar Discover se adreseaza turistilor ce viziteaza deja orasul respectiv. Am plecat de la ideea de a ne descoperi orasele principale ale Romaniei si de a le arata turistilor straini ca Romania poate oferi acces usor si gratuit la informatii. Unicitatea proiectului este data de utilizarea celor mai noi tehnologii pe o singura platforma, acest lucru nemaifiind realizat pana in prezent.“- a declarat Victor Maxim initiatorul proiectului Discover.

La proiectul Discover lucreaza 36 de persoane din 7 companii, Discover Constanta fiind primul oras pilot al acestuia, urmand a fi dezvoltat si in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov. In Europa, proiectul Discover va fi lansat la jumatatea anului 2014 avand o investitie pentru dezvoltare bugetata cu 550.000 Euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri