Fiscul din Lituania a reusit sa identifice peste 100 de persoane are nu plateau taxe pentru proprietati detinute in capitala Vilnius dupa ce a folosit imagini disponibile prin serviciul Google Street View, potrivit cotidianului Wall Street Journal, citat de Mediafax.
Unele state europene au acuzat Google ca incalca dreptul oamenilor la viata privata, insa in Vilnius trecerea masinilor Google Street View a pus la dispozitia autoritatilor un nou instrument pentru descoperirea celor ce nu-si platesc taxele, potrivit publicatiei americane.

Inspectorii din Vilnius au petrecut mai multe luni cautand imagini despre active nedeclarate pentru impozitare.
"Am fost foarte impresionati. Ne-am dat seama ca putem face mai mult si intr-un timp mai scurt", a declarat seful autoritatii pentru taxe, Modestas Kaseliauskas.

Au fost identificate deja peste 100 de persoane care au de platit taxe, dupa ce au fost comparate imaginile din Street View a circa 500 de proprietati cu registrele statului, in cautarea de costructii nedeclarate.

Doua cazuri recente, in care au fost folosite imagine disponibile prin serviciul Google, au adus statului taxe si penalitati totalizand 130.000 de dolari.

Guvernele din Europa, tot mai stramtorate financiar, incearca sa combata evaziunea prin masuri neconventionale, variind de la supravegherea aeriana la aplicatii pentru iPhone care permit populatiei sa trimita notificari despre cei pe care ii suspecteaza ca nu-si platesc taxele.

Street View permite autoritatilor din Lituania sa afle informatii care altfel ar fi putut fi scapate. Imaginile Google sunt mai ieftine si mai bune decat cele aeriene, care nu sunt suficient de clare pentru a fi utilizate in investigatii, noteza Wall Street Journal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri