Green Horse Games, companie creatoare de jocuri online cu actionariat 100% romanesc detinuta de catre antreprenorul roman George Lemnaru, a obtinut o prima finantare din partea investitorului roman Malin-Iulian Stefanescu (General Manager EEU Software) pentru un procent de 11,5% din companie. Investitia are rolul de a sustine compania lansata de George Lemnaru (CEO Green Horse Games) in a continua dezvoltarea de jocuri online pentru piata internationala.

Dupa succesul inregistrat cu jocul eRepublik, George Lemnaru, a reusit sa obtina o noua finantare pentru un alt proiect. CarsCup, cel mai recent joc realizat de compania Green Horse Games, este dedicat pasionatilor de masini din intreaga lume. Jocul ofera contextul unei competitii intre cluburile auto, permitand membrilor acestora sa colaboreze si totodata sa concureze in curse virtuale.

Prin aceasta investitie, Malin Stefanescu devine actionar minoritar cu 11,5% din companie. In continuare, actionarul majoritar al Green Horse Games ramane George Lemnaru. Aceasta prima investitie va sustine imbunatatirea conceptului CarsCup si dezvoltarea unui al doilea joc pentru urmatorul an. Suma investita nu este publica.

George Lemnaru, fondatorul Green Horse Games, a demarat primul sau proiect antreprenorial in 2003 lansand NaturaPlant.ro, primul magazin online de produse naturiste din Romania. Incepand cu 2007, s-a facut remarcat in piata internationala de jocuri prin dezvoltarea unei companii de social gaming de succes, construind o comunitate de peste 4 milioane de utilizatori. In prezent, este actionar majoritar in cadrul Green Horse Games si CEO-ul companiei.

“Vrem sa demonstram ca si in Romania pot fi create companii de gaming puternice pentru comunitatea internationala. Sustinerea financiara, precum si experienta de business a investitorului sunt cu siguranta elemente hotaratoare in atingerea acestui scop”, a declarat George Lemnaru, CEO si Fondator Green Horse Games.

Malin Stefanescu are o experienta de 17 ani in industria de software. Pe langa activitatile de angel investment, Malin Stefanescu detine EEU Software, o firma de dezvoltare de software ce deruleaza din anul 2000 proiecte importante in tari precum Statele Unite, Marea Britanie, Argentina, Belgia, Finlanda, Franta, Emiratele Arabe si Olanda. De asemenea, Malin Stefanescu este implicat in proiectul Red Umbrella, o agentie de advertising specializata in mediul online si instore.

“Vad in echipa Green Horse Games mult entuziasm, experienta si dorinta de a crea una dintre cele mai importante companii de gaming online din regiune. Consider ca noua generatie de antreprenori va da dovada de mai multa creativitate in domeniul IT si, de aceea, voi continua sa urmaresc atent industria online si sa investesc in noi proiecte”, a spus Malin Stefanescu, general manager EEU Software.

Infuzia de capital primita sutine continua dezvoltare a companiei facand trecerea la o noua etapa strategica. Tranzanctia a fost realizata cu ajutorul casei de avocatura Biris Goran, societate ce ocupa o pozitie de top in clasamentul firmelor de avocatura din Romania si care este recunoscuta si pentru activitatile si realizarile din mediul online romanesc.

Pe viitor, Green Horse Games va cauta si alte etape de finantare pentru a sustine continua expansiune a companiei.

Romania, tara antreprenoriala pentru dezvoltarii de jocuri

Contactat de wall-street.ro, George Lemnaru a precizat ca industria de gaming este una destul de puternica in Romania. atat la nivelul consumatorului, cat si la cel al dezvoltatorilor.

"In Romania sunt multe companii internationale cu centre foarte puternice in care se dezvolta jocuri. Tot acest ecosistem faciliteaza aparitia unui val antreprenorial care sa gandeasca proiecte antrenante in acest domeniu. Ma astept ca in urmatoarea perioada sa inceapa sa apara si investitori cu experienta in gaming, care sa inteleaga piata, nevoile pe care antreprenorii si dezvoltatorii le au si impactul pe care un astfel de business il poate aduce", a precizat Lemnaru.

Tanarul antreprenor roman a mai spus ca cel mai dificil in dezvoltarea unui start-up este crearea unei echipe bazata pe un sistem de valori corect.

"Consider ca din acest punct de vedere Green Horse Games are un start foarte bun, lucru care ne permite sa ne stabilim ca in urmatorii 3 ani sa dezvoltam cel putin 2 titluri de succes", a spus George Lemnaru.

In momentul de fata singurul joc pe care compania Green Horse Games il dezvolta este CarsCup.com.

"In lunile urmatoare dorim sa incepem dezvoltarea unui nou concept bazat pe puterea comunitatilor de oameni", a incheiat Lemnaru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri