Google a evitat in mod agresiv plata impozitului pe profit in Marea Britanie, iar reputatia sa nu va fi refacuta pana cand compania nu va incepe sa achite ceea ce datoreaza, se arata intr-un raport al unui comitet al Parlamentului de la Londra, transmite MarketWatch, citat de agentia Mediafax.
Raportul de 64 de pagini al comitetului pentru afaceri publice critica si autoritatea fiscala britanica pentru lipsa de reactie fata de comportamentul Google si cere institutiei sa investigheze compania.
Comitetul, din care fac parte parlamentari din principalele partide din Marea Britanie, a aratat ca eludarea fiscului de catre multinationale scoate in evidenta probleme mai mari si cere guvernului sa intareasca autoritatea fiscala si sa simplifice codul fiscal, astfel incat sa fie mai putine lacune care sa poata fi exploatate de companii.
Raportul critica si principalele firme de audit, pentru ca ajuta clientii sa se foloseasca de lacunele legislative si sa infiinteze structuri artificiale pentru evitarea platii impozitelor.
Un purtator de cuvant al Google a declarat ca grupul respecta legislatia fiscala din Marea Britanie.
"Este clar din raport ca acest comitet parlamentar vrea sa vada companiile internationale platind impozite mai mari acolo unde se afla clientii lor, dar lucrurile nu functioneaza asa in ziua de azi. Salutam apelul ca actualul sistem fiscal sa fie simplificat si mai transparent", a spus purtatorul de cuvant.
Raportul a fost publicat dupa ce comitetul a organizat o serie de audieri aprinse in ultimele sase luni, analizand daca marile companii platesc suficiente taxe.
La audieri au participat directori ai Starbucks, Amazon.com si ai marilor firme de audit.
Google a fost evaluata in mod special, Matt Brittin, unul dintre directorii importanti ai companiei in Europa, fiind audiat timp de doua ore.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri