Sony Corporation si The Walt Disney Company experimenteaza un nou serviciu in Coreea de Sud care va permite clientilor sa urmareasca filme on-demand acasa, in paralel cu proiectiile din cinematografe. Este pentru prima oara cand studiouri majore din SUA incearca asa ceva, insa Disney si Sony deruleaza programul in tacere incercand sa evite probleme din partea lanturilor de cinematografe.
Consumatorii din Coreea de Sud vor putea cumpara bilete pentru a vedea lansari majore precum “Django Unchained”, “Wreck-It Ralph” si “Brave” atat in cinematografe cat si prin cablu, satelit sau Internet. Sony si Disney spera ca astfel va diminua rata pirateriei din Asia, scrie International Business Times.

Lanturile de cinematografe se arata ingrijorate de incercarile studiourilor de filme de a creste profiturile de pe urma vizionarii filmelor in casa. Atunci cand Disney a incercat sa reduca perioada de timp in care s-ar fi proiectat Alice in Wonderland de la 17 la 12 saptamani, cinematografe din Marea Britanie, Irlanda si Italia au amenintat ca vor scoate cu totul filmul.

Sony si Disney testeaza noul serviciu in a opta cea mai mare piata de filme din lume, sperand sa evite o reactie similara.

Filmele independente au gasit cheia succesului prin lansarea simultana a filmelor in cinematografe si online. Upstream Color a lui Shane Carruth a fost facut disponibil pe iTunes, Amazon si website-ul filmului la doar o luna dupa lansarea initiala si a mai ramas in cinematografe inca cateva saptamani dupa aceasta.

Cum ti se pare proiectul Disney si Sony? Daca ai avea de ales intre a vedea filmul la cinematograf sau pe Internet, acasa, ce ai alege? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri