Curtea Europeana de Justitie a decis ca Google si alte motoare de cautare nu sunt responsabile in legatura cu informatiile personale publicate in rezultatele cautarilor si nu au nicio obligatie legata de stergerea acestor date, scrie presa internationala.
Un avocat al Curtii a subliniat ca nu Google ci site-urile pe care sunt publicate respectivele informatii sunt responsabile pentru informatiile respective.

Rezolutia reprezinta o infrangere majora pentru militatii care doresc sa oblige motoarele de cautare sa “ii uite”, un principiu inca in dezbatere in Europa.

Opinia Curtii Europene de Justitie este urmare a unui caz deschis in Spania, unde agentia de protectie a datelor personale a primit o plangere din partea unei persoane fizice care spune ca o notificare despre el in legatura cu vanzarea unei case este inca foarte usor de gasit, chiar si dupa ce a expirat, printr-o simpla cautare pe Google. Barbatul a sustinut ca este o incalcare a vietii private si doreste sa fie scos din rezultatele cautarilor pe Google.

Agentia spaniola a ordonat Google sa stearga aceasta informatie din indexul cautarilor, insa gigantul online a refuzat si a inaintat apel la Curtea Europeana de Justitie. Aceasta a decis insa ca stergerea acestor informatii ar interfera cu libertatea de exprimare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri