Organismul de reglementare US Federal Trade Commission repeta avertizarea din 2002 subliniind faptul ca nu este usor sa distingi rezultatele platite de celelalte, scrie Cnet.com.

In scrisori adresate catre Google, Yahoo, AOL, Bing si alte motoare de cautare, FTC si-a updatat cererea din 2002 privind necesitatea unei deliminari clare a reclamelor de alte rezultate din cautari. De acum 11 ani, FTC a remarcat un declin al acestei delimitari.

“Scrisorile noteaza ca in ultimii ani rezultatele platite au incepu sa nu se mai distinga de celelalte, din nou, si FTC avertizeaza industria sa ia masuri pentru ca distinctia sa se faca cat mai clar”, a transmis grupul de reglementare.

Pentru a evita acest lucru, motoarele de cautare trebuie sa foloseasca imagini clare, tabele sau alte tehnici evidente, indiferent daca aceste cautari sunt realizate pe Web, social media, aplicatii mobile sau device-uri mobile.

In replica, un purtator de cuvant al Google a spus ca “delimitarea clara a rezultatelor platite este importanta si am incercat intotdeauna sa facem acest lucru pe masura ce produsele si serviciile noastre au evoluat”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Cum poti sa fii seful perfect. Este simplu!