Scandalul care a izbucnit dupa ce consultantul IT Edward Snowden a acuzat guvernul american ca isi spioneaza propriii cetateni, dar si pe cei ai altor state, este un dezastru pentru presedintele SUA, Barack Obama, a declarat Alexander Bard (foto), sociolog specializat in internet, in cadrul unei conferinte organizate la Berlin de compania de call center CCC.
“Ceea ce s-a intamplat cu Edward Snowden si NSA (n.red. Agentia Nationala americana pentru Securitate) este un dezastru pentru Obama. Pentru credibilitatea lui este un dezastru mai ales ca el s-a promovat ca un presedinte al tinerilor. Bine ca nu mai candideaza inca o data”, a declarat Bard, un filosof suedez care s-a specializat in analiza internetului si care a lansat mai multe carti pe aceasta tema, printre volumele traduse in limba romana numarandu-se Netocratia, scris in colaborare cu Jan Söderqvist.

Bard a mai spus ca nu are “nici cea mai mica” idee despre ce se va intampla cu Edward Snowden, daca acesta va ajunge sau nu sa faca inchisoare in SUA.

Pe de alta parte, Bard a declarat ca Google este al doilea cel mai mare angajator de specialisti in matematica la nivel mondial, primul fiind Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA).

Aflat la originea dezvaluirilor despre spionarea de catre Agentia Nationala americana pentru Securitate a comunicatiilor telefonice si pe internet in Statele Unite si in strainatate, Edward Snowden este considerat un tradator de catre Washington, care a cerut arestarea sa, pentru moment fara succes, Hong Kong-ului si Beijingului, iar ulterior Moscovei, conform Mediafax.

El s-a refugiat la Hong Kong pe 20 mai, dupa ce si-a parasit domiciliul din Hawaii, unde lucra pentru o firma Booz Allen Hamilton, o firma subcontractoare a NSA cu scopul de a culege probe privind activitatea NSA. Firma l-a concediat pe tanarul american dupa primele scurgeri de informatii in presa.

Inculpat pentru spionaj, Edward Snowden risca 30 de ani de inchisoare in Statele Unite.

Edward Snowden a parasit saptamana trecuta Hong Kong cu destinatia Moscova. In prezent nu se stie unde se afla tanarul in varsta de 30 de ani.


Sursa foto: https://twitter.com/Bardissimo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri